Terasová dlažba s šířkou 2 cm (20 mm) odolná mrazu i protiskluzová

Terasová dlažba s šířkou 2 cm (20 mm) odolná mrazu i protiskluzová

Vybíráte si venkovní dlažbu na terasu a nevíte, zda zvolit tu s šířkou 1 či 2 cm? Volte raději tu s výškou 20 mm, povíme vám proč. Podíváme se i na to, kam a jak ji můžete snadno, efektivně a rychle položit.

Hlavní výhody venkovních 2 cm dlažeb

S použitím terasové dlažby 2 cm získáte možnost designově propojit interiér a exteriér. Keramická dlažba má variabilní použití do různých prostor, jako jsou terasy, balkony, lodžie, okolí bazénů, zahradní pochozí plochy, střechy, pergoly a veřejná prostranství. Potěší vás snadná instalace s možností vyjmutí jednotlivých dlaždic při opravách, protiskluzný povrch, mrazuvzdornost, barevná stálost, vysoká chemická odolnost i odolnost vůči vyššímu zatížení včetně pojezdu automobilu, ale i snadná údržba oproti betonovým dlaždicím s možností vysokotlakého čištění.

Instalace venkovní dlažby pomocí lepidla

Svým charakterem a technickými vlastnostmi je 2 cm dlažba určena hlavně do exteriéru, v interiéru je vhodná na plochy s velkým zatížením. Pro pokládku v prostředí s vysokým statickým a dynamickým zatížením zvolte lepidlo třídy C2TE a dvojí nanesení na podklad i rubovou stranu dlaždic. Postup instalace je stejný jako u dlažeb standardní tloušťky. Před pokládkou pro masivní venkovní mrazuvzdornou protiskluzovou keramickou dlažbu připravte podkladovou vrstvu a srovnejte povrch.

Pokládka terasové dlažby do štěrku a písku

Pokládka do štěrkového lože se volí na terasy, chodníky, cestičky a další pochozí plochy. Dlažba položená do štěrku je levnější, snese větší zátěž a umožňuje snadnou výměnu poškozených dlaždic. Je potřeba odstranit zeminu do hloubky 20 cm a na dno položit geotextilii. Na dokonale rovný povrch se dává 10 až 15 cm drceného kamene a malá vrstva štěrku o průměru 4 až 8 mm, zhutní se udusáním a písek se použije jako vyrovnávací vrstva i pro vysypání spár. Pro přesné dodržení tloušťky spár a dilatace od pevné stěny se používají vyrovnávací křížky a na okraj plochy obrubníky.

Pokládka exteriérové dlažby na terče

Při snadné a rychlé pokládce dlažby 2 cm na terasy, balkony i střechy na terče se podlaha perfektně vyrovná. Pod dlaždicemi díky terčům vznikne prostor, kam snadno skryjete elektroinstalaci a potrubí. Odpadají potíže s vlhnutím a odtokem vody u bazénů a získáte dokonalé odvodnění při extrémních srážkách. Spoustu inspirace pro toto rafinované provedení najdete v katalogu.

Pokládka dlažby přímo do trávníku

Při pokládce dlažby 20 mm do trávníku můžete dlaždice rozmístit s mezerami i bez nich. Získáte pevnou pochozí plochu a nenarušíte přirozený vzhled zahrady. Pro větší stabilitu pod dlažbu na pevné podloží nasypte vrstvu štěrku či písku a povrch zhutněte. Terasová dlažba 2 cm s označením R11 může mít rozměr 60×60, 60×120 i 90×90 cm a díky vynikajícím technickým vlastnostem a snadné pokládce je dokonalým řešením pro terasy, balkóny, lodžie, bazény, chodníky i zahrady.